تفاوتهای کولر گازی و کولر آبی
تفاوتهای کولر گازی و کولر آبی
تفاوت های کولر گازی و آبی چیست؟ و کدام یک برای ما مناسب تر است؟ در این مقاله قصد دارم به مقایسه این دو بپردازیم.
کولرهای آبی و گازی دو روش کارآمد برای فرار از گرمای جانفرسای تابستان به حساب میآیند. درحالیکه دستگاههای تهویه مطبوع از فرآیند تبرید تراکمی برای کاهش دما استفاده میکنند.
کولرهای آبی از مکانیسم متفاوتی شامل آب و فرآیند تبخیر بهره میبرند. اگرچه، هردو دستگاه عمل خنککردن فضا را انجام میدهند، اینکه کدام یک را انتخاب کنید،
تاحد زیادی به بودجه، محیطی که در آن هستید و عوامل دیگری مانند شرایط آبهوایی بستگی دارد.
برای دیدن مقایسه کولرآبی و گازی کلیک کنید
کولر گازی
کولر گازی نوعی دستگاه تهویهی مطبوع است که به کمک سیستم تبرید تراکمی و با استفاده از گاز مبرد گرمای درون اتاق را دریافت میکند و آن را به فضای بیرون انتقال میدهد.
پا این سیستم تغییر فاز که معمولا در دستگاههای تهویهی مطبوع، یخچالهای خانگی و سردخانهها به کار گرفته میشود، میتواند حالت معکوس نیز داشته باشد.
همانطور که میدانید در برخی از دستگاههای تهویهی مطبوع، علاوهبر سرماسازی میتوان گرمای لازم برای هوای سرد را نیز ایجاد کرد؛
بنابراین، بسیاری از این سیستمهای خنککننده، افزونبر فصل تابستان در فصل زمستان نیز قابل استفاده خواهند بود. کولرهای گازی بهطور کلی از دو جزء تشکیل شدهاند:
یک واحد خارجی که حاوی کمپرسور و کندانسور است و یک واحد داخلی حاوی اواپراتور و فن دمنده.
کولرهای گازی توانایی خنک کردن سریع فضاهای بزرگ را دارند؛ اما نصب این دستگاهها نیازمند دانش فنی و تخصصی است. همچنین، آنها به مقدار زیادی انرژی نیاز دارند
و معمولاً در مقایسه با سایر دستگاههای خنککننده، هزینهی بیشتری را میطلبند.
کولر آبی
کولر آبی که به عنوان کولر تبخیری نیز شناخته میشود، نوعی سیستم خنک کننده است که با فرآیند تبخیر سرمایشی کار میکند. در این فرآیند، آب مقدار نسبتاً زیادی از گرما را بهمنظور تبخیر جذب میکند
و دمای هوای خشک را بهطور قابلتوجهی از طریق انتقال فاز آب مایع به بخار آب (تبخیر) کاهش میدهد. این امر درمقایسه با کولر گازی مصرف انرژی بسیاری کمتری در پی دارد.
از طرفی، خنکسازی تبخیری هوا در آبوهوای بسیار خشک موجب میشود که هوا با رطوبت بیشتری برای راحتی ساکنان ساختمان تهویه شود.
روش کار کولرهای آبی بدین صورت است که آب از طریق الکتروپمپ به ناودانهای قرارگرفته در بالای پوشال یا پد سلولزی هدایت میشود و بدین ترتیب آنها را مرطوب نگه میدارد.
فن کولر هوای مرطوب و خنک را از پوشالها گرفته و آن را از طریق کانالها به فضای خانه هدایت میکند.
کولرهای آبی از آنجاییکه در زمینهی مصرف انرژی کارآمدتر هستند و سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند اغلب به کولرهای گازی ترجیح داده میشوند.
بااینحال، این نکته را نباید نادیده گرفت که این دستگاهها برای آبوهوای خشک مناسب هستند و در مناطقی با رطوبت بالا اثرگذاری کمتری دارند.
کولرهای آبی را میتوان روی پشتبام ساختمان یا پشت پنجره نصب کرد. البته، کولرهای آبی قابلحمل نیازی به کانالکشی ندارند و میتوانید آنها را در فضاهای کوچک استفاده کنید.
مزایا و معایب کولرهای گازی
کولر گازی و کولر آبی هر دو مزایا و معایب خود را دارند؛ بااینحال، انتخاب سیستم مناسب به عوامل مختلفی مانند اندازهی محیط، آبوهوا و ترجیحات شخصی بستگی دارد.
پیشنهاد میشود قبل از خرید کولر گازی به این نکات توجه کنید:
مزایای کولر گازی
سرمایش موثر: سیستمهای تهویه مطبوع برای خنککردن اتاقهای بزرگ گزینههای مناسبی هستند و خنککنندگی یکنواختی را برای کل فضا به ارمغان میآورند.
مناسب آبوهوای مرطوب: از آنجاکه کولرهای گازی رطوبت و دمای محیط را کاهش میدهند، برای مناطق مرطوب و شرجی عملکرد قابلقبولی ارائه میدهند.
بهعلاوه، با بهرهگیری از فیلتر، ذرات معلق در هوا را کاهش میدهند و مانع ورود آنها به فضای اتاق میشوند.
گزینههای متنوع: انواع مختلفی از کولرهای گازی در بازار موجود است که از میان آنها میتوان کولرهای پنجرهای، قابلحمل و اسپلیت اشاره کرد.
این امر امکان سفارشیسازی بیشتر براساس اندازه و پیکربندی فضا را در اختیار مصرفکننده قرار میدهد.
معایب کولر گازی
مصرف انرژی زیاد: دستگاههای تهویه مطبوع برای کارکردن به مقدار قابلتوجهی انرژی نیاز دارند که به افزایش قبض برق منجر میشود. همچنین بهطور بالقوه به مسائل زیست محیطی مانند
انتشار گازهای گلخانهای کمک میکند.
هزینهی نصب و راهاندازی: هزینهی نصب کولر گازی مانند خرید آن میتواند گران باشد؛ بهخصوص برای سیستمهای بزرگتر و پیچیدهتر.
تعمیر و نگهداری: برای اینکه سیستمهای خنککنندهی گازی به خوبی کار کنند، به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارند. علاوهبراین، عیبیابی و رفع هرگونه مشکلی همچون
علت تخلیه نشدن آب کولر گازی احتمالاً نیازمند هزینههای زیادی خواهد بود.
مزایا و معایب کولرهای آبی
کولرهای آبی نیز همچون کولرهای گازی، مزایا و معایبی دارند که دانستن آنها پیش از خرید کولر، خالی از لطف نیست.
مزایای کولر آبی
مصرف انرژی کم: کولرهای آبی بهطور کلی نسبت به کولرهای گازی انرژی کمتری را مصرف میکنند و بدینترتیب شاهد مبالغ بالای قبض برق نخواهید بود.
سازگار با محیط زیست: کولرهای آبی برخلاف کولرهای گازی از گاز مبرد استفاده نمیکنند و این امر باعث میشود سازگاری بیشتری با محیط زیست داشته باشند.
کمهزینهتر: کولرهای آبی نسبت به کولرهای گازی هزینههای اولیهی کمتری دارند که آنها را به گزینهای مقرونبهصرفهتر برای افرادی با بودجهی کم تبدیل میکند.
معایب کولر آبی
مناسب نبودن برای آبوهوای مرطوب: کولرهای آبی در آبوهوای با رطوبت بالا چندان موثر نیستند؛ زیرا رطوبت هوا را افزایش میدهند.
فضای خنککننده محدود: کولرهای آبی بهطور کلی فقط در اتاقهای کوچک تا متوسط کاربردی خواهند بود و در فضاهای بزرگ عملکرد ضعیفی خواهند داشت.
تعمیر و نگهداری منظم: این دستگاهها نیز برای اطمینان از عملکرد صحیح و جلوگیری از رشد کپک و باکتری در مخزن آب و پد خنککننده به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارند.
افرادی که از کولرهای آبی پوشالی استفاده میکنند، معمولا برای بازدهی بهتر هرسال پیش از شروع فصل گرما، پوشالهای کولر را تعویض میکنند.
امیدوارم نکات بالا در مورد تفاوت های بین کولر گازی و آبی مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.برای دیدن راهنمای خرید کولر و اسپیلت کلیک کنید
فروشگاه مالچی عرضه کننده بهترین برندهای کولر و اسپیلت روز دنیا
صفحه ایستاگرام ما را دنبال کنید.